Page 1 of 1

Number of messages: 0/n

Posted: Tue Mar 08, 2011 9:02 pm
by pari53
Hi.
When I delete one message from one of my accounts, ALL accounts have 0 messages.
For example: I have 5 messages; I delete one; the number of message is 0/4, and the message window is empty.

Posted: Tue Mar 08, 2011 11:10 pm
by Rdsok
You need to provide more info about the account in question... what type of email server it is... what your Poptray settings are ( not your user name and password since those should never be posted.. ) etc.

Posted: Tue Mar 08, 2011 11:47 pm
by pari53
Email acconts are normal POP3 accounts (gmail.com etc) and work until a few days ago.
My PT settings are:

[Options]
Interval=30
TimerAccount=0
Program="C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\OUTLOOK.EXE" /recycle
Sound=C:\Windows\Media\dingXP.wav
CheckStartup=1
Minimized=1
AnimatedTray=1
ResetTray=0
RotateIcon=1
ShowForm=0
Balloon=1
DeleteNextCheck=0
FirstWait=0
TimeOut=600
QuickCheck=1
CheckWhileMinimized=0
IgnoreRetrieveErrors=0
CheckOnline=0
TopLines=50
GetBody=0
GetBodyLines=0
GetBodySize=0
CheckingIcon=3
ShowViewed=1
CloseMinimize=1
MinimizeTray=1
NoError=0
MultilineAccounts=1
DeleteConfirm=1
DeleteConfirmProtected=1
OnTop=0
AdvInfo=1
AdvInfoDelay=20
HideViewed=1
DoubleClickDelay=0
ShowWhileChecking=0
UseMAPI=0
LogRules=1
SafeDelete=1
RememberViewed=0
BlackListSpam=0
DontCheckTimes=0
DontCheckStart=20.00.00
DontCheckEnd=8.00.00
PasswordProtect=0
Password=<>
NumAccounts=11

(...)

[Plug-ins]
Count=3
PluginName1=Keyboard Lights
PluginDLLName1=NotifyKeyboardLights.dll
PluginEnabled1=0
PluginType1=0
PluginName2=IMAP4
PluginDLLName2=ProtocolIMAP4.dll
PluginEnabled2=0
PluginType2=1
PluginName3=POP3 with SSL or APOP
PluginDLLName3=ProtocolPOP3SSL.dll
PluginEnabled3=1
PluginType3=1
PluginName4=POP3 with SSL or APOP
PluginDLLName4=ProtocolPOP3SSL.dll
PluginEnabled4=1
PluginType4=1

(...)

[Account1]
Name=P GMail
Server=pop.gmail.com
Port=995
Protocol=POP3 SSL
Login=(...)
Password=(...)
MailProgram=
Sound=C:\Windows\Media\dingXP.wav
Color=clCream
Enabled=1
Interval=5

[Account2]
Name=P Poste
Server=relay.poste.it
Port=110
Protocol=POP3
Login=(...)
Password=(...)
MailProgram=
Sound=C:\Windows\Media\dingXP.wav
Color=clCream
Enabled=1
Interval=5

[Account3]
Name=P Email
Server=popmail.email.it
Port=110
Protocol=POP3
Login=(...)
Password=(...)
MailProgram=
Sound=C:\Windows\Media\dingXP.wav
Color=clCream
Enabled=1
Interval=5

(etc...)

I hope this infos are enough.

Posted: Wed Mar 09, 2011 12:34 am
by Rdsok
First just make certain it isn't an odd glitch by restarting the computer.

The only account that I'm familiar with that you have and that may act like you mentioned is your Gmail account. Log into your Gmail account, go to settings then select the Forwarding and POP/IMAP settings... make certain that the setting for "When messages are accessed with POP" is set to keep Gmail's copy in the Inbox.

Your other accounts, if they are normal POP3 accounts and not odd like Gmail, shouldn't have been affected but it may be wise to verify them none the less.

Posted: Wed Mar 09, 2011 9:19 pm
by pari53
All my accounts are set to leave mail on the server.
When PopTray makes that mistake, if you close the program and restart it, everything works fine and, at the next check, PT sees the messages left.
But if I delete a message, then the error occurs.
I think the problem is not related to accounts, but PopTray.

Posted: Thu Mar 10, 2011 5:54 am
by Rdsok
It's fine if that is what you think... but I personally doubt it since others haven't mentioned this issue. I already mentioned the only cause I can think of to check... if you don't check that out, its your choice.

Posted: Thu Mar 10, 2011 4:05 pm
by pari53
Hi.
I have uninstalled and reinstalled PT and now it works fine.
The problem was really in PT and not in my accounts.
Bye.